Home   Forum   Zanimljiva štiva   Istorija   Enciklopedija   Filozofija   Kontakt   Sadržaj
Home Nalazite se ovdje: Forum

Na početnu stranicu Registracija Kalendar Lista članova Članovi CM Team-a Traži Često postavljena pitanja

CM Forum » Kutak » Racunari: Info & Pomoc » Windows Vista Ultimate... » Zdravo gost [Prijava|registracija]
Posljednji komentar | Prvi nepročitan komentar Pregled za štampanje | Preporuči poznaniku | Dodaj temu u favorite
stranica (4): « prethodna 1 2 3 [4] Postavi novu temu Odgovori
Anketa: Dali ste vec presli na Windows Vista??
DA 7 38.89%
NE 7 38.89%
Necu prelaziti nikad! 3 16.67%
Prelazim kad mi neko pokaze kako mogu najlakse preci ;-) 1 5.56%
Prelazim u sledecih par sedmica 0 0.00%
Ukupno: 18 glasova 100%

Na dno Windows Vista Ultimate...  
Autor
Komentar « Prošla tema | Slijedeća tema »
Indija Indija je žensko (bar tako kaže)

Registracija: 11.03.2007
Komentara: 583

Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

taman htjedoh recj osmijeh
a ove kucjanice, domacjice, kojima je svejedno jel lin il win il vista, samo da radi dok cojka nema, su takodjer idijoti

Zar nije trg najvecji bas medju idiotskom populacijom ( za igrice, surfanje, gledanje neprimjernih sadrzaja).

Malo mi dizu zivac ovi informaticari osmijeh
11.09.2008 14:39 Indija je offline Pošalji eMail korisniku Indija Traži komentara od korisnika Indija Dodajte korisnika Indija u listu vaših prijatelja
Breza Breza je žensko (bar tako kaže)
>raritet<

images/avatars/avatar-199.jpg

Registracija: 08.03.2004
Komentara: 550

Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

Citat:
Original od TIFA29
Citat:
Original od root9
Vista je namijenja idijotima.

Koji OS ono koristite?

A, ti vjerovatno ne koristis windows, i stoga kao ne mozes biti idiot? osmijeh

Really tricky question... aha! kez

Haj, sad malo o premisama i logiKi, operativnog ti sistema u tebe ti. hahaha

PS: Nemoj da mi ko u Adu dira inace bice belaja.

PPS: cmoka

PPS: Nista.... samo malo treniram.

pusim cigaretu

11.09.2008 21:41 Breza je offline Pošalji eMail korisniku Breza Traži komentara od korisnika Breza Dodajte korisnika Breza u listu vaših prijatelja
Atheist Atheist je muško (bar tako kaže)
Capricorn

images/avatars/avatar-550.gif

Registracija: 22.05.2006
Komentara: 1.705

Sad sam cuo da je za idiote, poslije one teze da je zenska (Vista jel...). Ebes ga, idiot sam i zemska, sta bi covjek...

11.09.2008 22:39 Atheist je offline Pošalji eMail korisniku Atheist Homepage od Atheist Traži komentara od korisnika Atheist Dodajte korisnika Atheist u listu vaših prijatelja YIM Screenname od Atheist: admir_666@yahoo.com MSN Passport-Profil od Atheist pokazati
root9
gost

Registracija: 11.09.2008
Komentara: 6

lol ruganje

Ne mislim da je netko od vas idiot to nema veze koji OS koristite, već da na njemu možete raditi samo idiotske stvari, za iole naprednije stvari morate se vratiti na XP ili server verziju, što je iritatno barem u mom svakodnevnom poslu.

Ispričavam se ako sam nekog uvrijedio
12.09.2008 08:18 root9 je offline Pošalji eMail korisniku root9 Traži komentara od korisnika root9 Dodajte korisnika root9 u listu vaših prijatelja
Komsija Komsija je muško (bar tako kaže)
dezurni redar

images/avatars/avatar-412.gif

Registracija: 28.02.2004
Komentara: 1.035

RE: re: Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

Citat:
Original od Menki

objasnjenje:
klase c mrezni sistem pocinje sa 192 i ide stepenasto na gore. znaci 192.0.0.1, 192.0.0.2, 192.0.0.3 i kad se dodje do iskoristenja mogucih ip adresa u tom subnetu onda se prednja cifra mijenja na 193 i pocinje se onda sve ispocetka: 193.0.0.1, 193.0.0.2 itd! pogledaj primjer registracija sirom bosne ili evropske unije...
MENKI

Ne Menki, za LAN se koriste 192.168.0.0. adrese i nakon sto se potrosi prvih 254 adresa do 192.168.0.256 onda se ide na 192.168.1.256. zatim na 192.168.2.256 itd. ili se mijenja maska pa se povecava broj adresa u mrezi. Uglavnom 193.0.0.1 se ne koristi u LAN-u.

Citat:
Original od Menki
kao sto sam isto vec naveo: administrator univerzitetskog mreznog sistema nije putem PROXY SERVERA ili putem korisnickog imena i lozinke zabranio mijenjanje ip adrese. :-)

kad bi tih 15gb pravo bilo iskoristeno samo od atheiste:

sta bi onda bilo sa ostalim studentima na tom univerzitetu? bili ti isti trazili atheistu da ga malo izudaraju zato sto im je iskoristio transfer od 15gb? nevjerujem.... :-)

MENKI

CIsto sumnjam da administrator samo na osnovu IP adrese, koju korisnik moze promijeniti, kontrolise saobracaj u mrezi. Samo promjenom ip adrese bi se moglo onda surfati do mile volje i drugima uskratiti to zadovoljstvo.

16.09.2008 00:17 Komsija je offline Pošalji eMail korisniku Komsija Traži komentara od korisnika Komsija Dodajte korisnika Komsija u listu vaših prijatelja
Capricorn

Nego, jeste se dogovorili oko adrese mi u mene osmijeh ? Adresa pocinje sa 193 i staticna je, i svaka promjena donosi 24-satnu suspenziju konekcije. U slucaju prekoracenja limita od 15 gb dow/upl, prikacim sa na komp neke Julije (kojoj ama bas uvijek mozes pristupiti - kad je u pitanju konekcijaosmijeh ) te naravno, suzdrzim se od bilo kakvog skidanja (downloada mislim...), da me joj slucajno uz njen download ne bi probio limit - te onda ona postavi sto hiljada pitanja provideru (kako ova brzina i limit a ja ispucala limit za dva sata?), i taj isti provider dodje meni i...

Iskulirajteee, samo sam pitao kako bi mogao da znam protok na Visti?

16.09.2008 09:59 Atheist je offline Pošalji eMail korisniku Atheist Homepage od Atheist Traži komentara od korisnika Atheist Dodajte korisnika Atheist u listu vaših prijatelja YIM Screenname od Atheist: admir_666@yahoo.com MSN Passport-Profil od Atheist pokazati
Menki Menki je muško (bar tako kaže)
/root/menkiSys

images/avatars/avatar-565.jpg

Komentara: 442

Autor teme Autor teme Menki
re: Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

komso:

code:
1:
Uglavnom 193.0.0.1 se ne koristi u LAN-u. 

svaka osoba u lanu moze definisati sta zeli, pa cak i ip adresu 254.254.254.254 iako izgleda glupo, i nekoristi se cesto. ipak je validna i cak po standardu IANA. sto si ti htio reci je da je 193.*.*.* ip adresa nestandardna u jednoj lan mrezi. :-)
to je istina, ipak je mozemo koristiti i podrzava je svaki router ili serverski operativni sistem.

ova adresa ne postoji u TCP/IP mreznom sistemu ---> 192.168.0.256. mislio si reci 192.168.0.255 ??

reci mi samo jedno komso: sta se dogadja kad se ispucaju svi brojevi ove ip adrese ---> 192.255.255.255 ???

mozda 193.0.0.1 ??

@atheista

forum nebi bio forum kad bi nekad cak i besmisleno diskutirali u vezi vrlo jasnih stvarcica. :-)

MENKI

Ovaj komentar je 2 puta izmjenjen, posljednji put od Menki , 17.09.2008 00:55.

17.09.2008 00:52 Menki je offline Pošalji eMail korisniku Menki Homepage od Menki Traži komentara od korisnika Menki Dodajte korisnika Menki u listu vaših prijatelja MSN Passport-Profil od Menki pokazati
Komsija Komsija je muško (bar tako kaže)
dezurni redar

images/avatars/avatar-412.gif

Komentara: 1.035

RE: re: Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

Citat:
Original od Menki
komso:

code:
1:
Uglavnom 193.0.0.1 se ne koristi u LAN-u. 

svaka osoba u lanu moze definisati sta zeli, pa cak i ip adresu 254.254.254.254 iako izgleda glupo, i nekoristi se cesto. ipak je validna i cak po standardu IANA. sto si ti htio reci je da je 193.*.*.* ip adresa nestandardna u jednoj lan mrezi. :-)
to je istina, ipak je mozemo koristiti i podrzava je svaki router ili serverski operativni sistem.
MENKI

Da bas sam to htio reci. Nisam jos ni u jednoj mrezi vidio takvu adresu.

Citat:
Original od Menki
ova adresa ne postoji u TCP/IP mreznom sistemu ---> 192.168.0.256. mislio si reci 192.168.0.255 ??
MENKI

Moja greska, tu je 256 adresa a zadnja je .255

Citat:
Original od Menki
reci mi samo jedno komso: sta se dogadja kad se ispucaju svi brojevi ove ip adrese ---> 192.255.255.255 ???

mozda 193.0.0.1 ??
MENKI

U praksi ces ici do 192.168.255.255 sto je prostor od nekih 65 hilljada adresa. Za velike mreze se uzimaju adrese klase A i B tj. 10.0.0.0 ili 172.16.0.0 gdje imas jos vise adresa.
Postoje i varijabilne maske koje onda optimiziraju adresni prostor.
Ovdje imas sta se koristi po konvenciji :
privatne IP adrese
U principu mozes zadati tu adresu 193.0.0.1 ali ne znam sta ce se dogoditi. Trebalo bi sve da radi ali mozes imati i problema recimo sa cisco opremom. Ne znam, nisam probao osmijeh

17.09.2008 13:00 Komsija je offline Pošalji eMail korisniku Komsija Traži komentara od korisnika Komsija Dodajte korisnika Komsija u listu vaših prijatelja
buda06 buda06 je muško (bar tako kaže)
gost

images/avatars/avatar-556.gif

Registracija: 29.09.2008
Komentara: 1

Ja vec par meseci koristim vistu i tesko je savladavam pa bi molio ako ko zna gde mogu naci tutorijal za vistu (na nasem jeziku). Hvala unapred!
04.10.2008 13:16 buda06 je offline Pošalji eMail korisniku buda06 Traži komentara od korisnika buda06 Dodajte korisnika buda06 u listu vaših prijatelja YIM Screenname od buda06: z_budimirovic
Capricorn

Citat:
Original od buda06
Ja vec par meseci koristim vistu i tesko je savladavam pa bi molio ako ko zna gde mogu naci tutorijal za vistu (na nasem jeziku). Hvala unapred!

Trebalo bi da imas u svakoj iole opremljenoj biblioteci....A takodjer, nije na odmet da malo prosvrljas po netu...

04.10.2008 17:32 Atheist je offline Pošalji eMail korisniku Atheist Homepage od Atheist Traži komentara od korisnika Atheist Dodajte korisnika Atheist u listu vaših prijatelja YIM Screenname od Atheist: admir_666@yahoo.com MSN Passport-Profil od Atheist pokazati
/root/menkiSys

re: Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

knjiga je ispred tebe!
tojeste taj racunar je ta knjiga koju trazis.

praksa na racunaru je bitnija, cak vaznija nego citanje iz nekih knjigica. knjige je dobro koristiti u koperaciji sa racunarom. sa tim se os moze jos cvrsce upoznati i shvatiti. osmijeh samo sto smo razliciti pa nekom literatura bolje pase. osmijeh

MENKI

04.10.2008 21:54 Menki je offline Pošalji eMail korisniku Menki Homepage od Menki Traži komentara od korisnika Menki Dodajte korisnika Menki u listu vaših prijatelja MSN Passport-Profil od Menki pokazati
/root/menkiSys

Re: Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

I dali ste zavoljeli Windows Vistu? Ili i dalje imate potpuno negativnmo misljenje o tom kompjuterskom operativnom sistemu?

MENKI

12.02.2009 15:31 Menki je offline Pošalji eMail korisniku Menki Homepage od Menki Traži komentara od korisnika Menki Dodajte korisnika Menki u listu vaših prijatelja MSN Passport-Profil od Menki pokazati
mcni7e mcni7e je muško (bar tako kaže)
/dev/null

images/avatars/avatar-255.jpg

Komentara: 182

ja je nisam zavolio, niti sam promjenio misljenje. i uvjerio sam se da sto se tice virusa nije nista sigurnija od predhodnih windows verzija. jedino sto se moze mozda reci, je to da zadrzava virus kod tog korisnika, i ne dopusta mu da se siri dalje sirom sistema. ali jos uvijek korisnik moze biti odstecen tako sto mu virusi, trojani i slicna malware kradu informacije i cine dan losim.

pored toga, primjetio sam da dosta vista masina ima problem da jednostavno crashaju i nece da se pokrenu vise. iz kojeg razloga ne bih znao reci, jer svaki put kad mi je neko od poznanika govorio o svojim problemima, support im je uzeo masine na popravku. moze biti da je do kompjutera, mada mi je malo cudno da se toliko razlicitih masina skrsi u prvoj godini od kupovine. mislim ipak da je zajednicko kod tih masina ... vista.

ma sta je imam voljeti, ni microsoft je sam ne voli. kez poceli su praviti windows vista neposredno poslje izdavanja SP1 za vista. kez ocigledno ljudi skontali da ne nije sistem ono sto ce ljudi zeljeti kupovati masavno, osim ako su primorani.

12.02.2009 19:35 mcni7e je offline Pošalji eMail korisniku mcni7e Homepage od mcni7e Traži komentara od korisnika mcni7e Dodajte korisnika mcni7e u listu vaših prijatelja Dodajte korisnika mcni7e u vašu kontakt-listu AIM Screenname od mcni7e: mcni7e YIM Screenname od mcni7e: foozid
NDBS
inventar

Komentara: 683

RE: Re: Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

Citat:
Original od Menki
I dali ste zavoljeli Windows Vistu? Ili i dalje imate potpuno negativnmo misljenje o tom kompjuterskom operativnom sistemu?

MENKI

aha, drkam na Vistu, a hanuma neka pati.
12.02.2009 22:42 NDBS je offline Pošalji eMail korisniku NDBS Traži komentara od korisnika NDBS Dodajte korisnika NDBS u listu vaših prijatelja
Dzemsudin
inventar ++

images/avatars/avatar-538.jpg

Komentara: 1.086

Rekoh, tamo negdje 30. Kohlvoza na 2 strani topica, Vista je su*i (idi pa vidi).

.

Ovaj komentar je 1 puta izmjenjen, posljednji put od Dzemsudin , 13.02.2009 23:19.

13.02.2009 16:34 Dzemsudin je offline Pošalji eMail korisniku Dzemsudin Traži komentara od korisnika Dzemsudin Dodajte korisnika Dzemsudin u listu vaših prijatelja
tiffi
gost

Registracija: 06.02.2010
Komentara: 3

RE: Windows Vista Ultimate... Odgovori Citiraj Ovaj komentar poništiti Prijavi ovaj komentar moderatoru       Na vrh

Vista je najveci moguci promasaj ljudi sta vam je bolje predjite na cist LINUX!!!

07.02.2010 02:11 tiffi je offline Pošalji eMail korisniku tiffi Homepage od tiffi Traži komentara od korisnika tiffi Dodajte korisnika tiffi u listu vaših prijatelja
stranica (4): « prethodna 1 2 3 [4] Grana-struktura | Šah-struktura
Prebaci se do:
Postavi novu temu Odgovori
CM Forum » Kutak » Racunari: Info & Pomoc » Windows Vista Ultimate...